Programeaza-te pentru o consultatie GRATUITA!
Suna Acum!
0741.21.22.23 Non-Stop
KaVo DIAGNOdent pen 2190

Tehnologie

Diagnostic cu LASER:
A trecut vremea cand in cabinetul de stomatologie, depistarea unei carii se realiza prin folosirea frezelor (gaurirea dintelui). Astazi medicina dentara moderna cunoaste mult mai multe despre bacteriile care produc carii, cum sa le prevenim si sa le tratam.
 
Un zambet impecabil este de neinlocuit.
 
Dantura atragatoare si sanatoasa inseamna un zambet “deschis”. Orice persoana isi doreste acest lucru. Statistica spune ca 75% din pacienti intrebati considera ca: sanatatea si dintii sanatosi infuenteaza pozitiv increderea in sine.
 
Pacientii se pot proteja impotriva cariilor prin igiena corespunzator realizata si periodic printr-un control realizat de medical specialist.
 
Cariile sunt ca un “Iceberg” – 90% din aceasta este ascunsa sub suprafata vizibila a dintelui. Dintele se distruge din interior spre exterior, ochiul liber putand observa doar mici fisuri (usor de omis) in smaltul acestuia.
 
Nu intotdeauna indepartarea mecanica (cu turbina / freza ) a dentinei de la suprafata ne va arata prezenta sau nu a unei carii ascunse cat si nici expunerea pacientului la o doza de radiatii prin radiodrafie nu ne va garanta descoperirea acesteia.
 
 SE VA FOLOSI O NOUA METODA: DIAGNODENT – STILOU
 
Acest aparat detecteaza diferitele nivele de fluorescent a dentinei intre tesut sanatos si cel afectat. Chiar si cele mai mici fisuri pot fi detectate fare a fi necesara expunerea la radiatiile uzuale ale radiologiei. Astfel, dentina sanatoasa ramane neafectata. Nu este necesara prelevarea de dentina pentru a fi testate.
 
In imaginile de mai jos puteti vedea eficacitatea dispozitivului DIAGNODENT – STILOU. La nivelul exterior a dintelui, se observa doar un punct maro, insa in interior dintele prezinta o carie aflata intr-un stadiu avansat.
- Vizual sunt vizibile doar decoloratii ale smaltului.
- Doar Dignodent descopera fisurile superficiale din smalt (evaluarea se face de la 0 la 30+. In momentul in care Diagnodent afiseaza 10-15, atunci inseamna ca dintele necesita o investigare amanuntita si posibil tratament. Daca avem peste 30, atunci caria este intr-un stadiu avansat si avem nevie de tratament cat mai repede.
- Ultima imaginea ne prezinta zona care a fost curatata. Se observa dimensiunea zonei care a fost afectata de carie. Initial dintele prezenta doar o decolorare a dentinei, desi caria era adanc infiltrata.
stoma001003.gif